Върховният съд каза в понеделник, че няма да разгледа искането

...
Върховният съд каза в понеделник, че няма да разгледа искането
Коментари Харесай

SCOTUS отказва да чуе жалбата на Джон Ийстман за отмяна на решението, позволяващо на комисията от Камарата на представителите от 6 януари достъп до имейлите му

Върховният съд сподели в понеделник, че няма да прегледа настояването на някогашния юрист на Доналд Тръмп Джон Ийстман за анулация на решение, което разрешава на определената комисия на Камарата от 6 януари да има достъп до имейли, които съгласно него са били предпазени от привилегията адвокат-клиент.

Ийстман изиска от Върховния съд да анулира решението, макар че делото стана противоречиво, когато имейлите бяха предадени на комисията и по-късно по нехайство бяха оповестени с връзка онлайн, която беше оставена нередактирана в правосъдна документи, подадена от юристите на комисията.

Неговите юристи настояват в правосъдните документи, че решението е „ основало стигма “ както за Ийстман, по този начин и за Тръмп.

Хора чакат на опашка пред Върховния съд на Съединени американски щати във Вашингтон, окръг Колумбия, на 11 октомври 2022 г. Хората чакат на опашка пред Върховния съд на Съединени американски щати във Вашингтон, окръг Колумбия, на 11 октомври 2022 година Стефани Рейнолдс/AFP/Getty Images

Съдия Кларънс Томас означи, че не е взел участие, само че не даде пояснение. Ийстман е един от някогашните служители на Томас.

Комитетът се снабди с няколко имейла, откакто федерален арбитър, в удивително решение от март 2022 година, заключи, че имейлите попадат в по този начин нареченото освобождение от привилегията за „ незаконни измами “, защото имейлите демонстрират, че Тръмп и Ийстман може да са били възнамеряват закононарушение в напъните си да осуетят гласуването за засвидетелствуване на изборите в Конгреса на 6 януари 2021 година

Ийстман, когато беше юрист на Тръмп по време на изборите през 2020 година, оглави напъните да убеди тогавашния вицепрезидент Майк Пенс да отсрочи преброяването на гласовете на Избирателната гилдия от Конгреса на 6 януари. Пенс в последна сметка устоя на натиска от страна на Тръмп и неговите съдружници да пресечен съвещанието на Конгреса гала.

„ Въз основа на доказателствата Съдът намира за по-вероятно, в сравнение с не, президентът Тръмп корумпирано да се е опитал да попречва взаимната сесия на Конгреса на 6 януари 2021 година “, написа арбитър Дейвид Картър в своето решение от 2022 година

Адвокатите на Ийстман пишат в правосъдни документи, че „ действието на комисията за достъп до оспорвани документи, до момента в който молбата за престой е висяща, и по-късно издание в обществено досие онлайн връзка към поверителните документи, които са били предмет на жалбата, лиши вносителя на петицията от опцията с цел да покаже, че заключенията за „ незаконни измами “ на Окръжния съд са били явно неправилни, като по този метод почисти името си и това на някогашния му клиент, някогашния президент Тръмп.

Томас беше проучван за присъединяване си в случаи, включващи следствие на комисията от 6 януари, откакто беше разкрито, че брачната половинка на Томас е комуникирала с основни играчи в схемите за анулация на изборите, в това число Ийстман.

Tierney Sneed от CNN способства за този отчет.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР