Върховният представител за външната политика на ЕС Жозеп Борел предупреди,

...
Върховният представител за външната политика на ЕС Жозеп Борел предупреди,
Коментари Харесай

От украинската граница Борел предупреди Русия да кротува

Върховният представител за външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел предизвести, този път от украинската граница Русия, че нападателно държание по отношение на съседите й ще докара до " тежки последствия " за нея.

Борел дойде на фротовата линия в Източна Украйна, посети пропускателен пункт и беседва с украински военни, с цел да даде кураж на Киев, че Европейски Съюз схваща и споделя паниките за разрастване на нови военни дейности от страна на Кремъл.

Върховният представител удостовери позицията на Европейски Съюз, изразена от водачите му в средата на декември, че. " Конфликтът на границата е на ръба на задълбочаване и напрежението се ускорява във връзка с европейската сигурност като цяло ", сподели първият посланик на Европейски Съюз, представен от Ройтерс.
Той удостовери, че " Европейски Съюз има твърда позиция и мощен ангажимент " всяка военна експанзия против Украйна ще има големи последствия и тежки разноски ". В същото време той съобщи, че главната задача в този момент е да се понижи напрежението в района, където по данни на Съединени американски щати има струпани към 100 хиляди съветски бойци и техника.

 Първият посланик на Европейски Съюз се срещна с украински бойци в Източна Украйна
© Reuters

Първият посланик на Европейски Съюз се срещна с украински бойци в Източна Украйна

Европейски Съюз наложи наказания против съветски жители и вноса на артикули с двойна приложимост след анексирането от Русия на Кримския полустров. Чрез Франция и Германия Европейски Съюз е и част от Минските съглашения за преустановяване на военните дейности в Източна Украйна.

Визитата на Борел предшества изключителната видеоконференция на министрите на външните работи на страните от НАТО в петък, както и срещата на върха НАТО-Русия на 12 януари.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР