Върховният представител на ООН по правата на човека призова във

...
Върховният представител на ООН по правата на човека призова във
Коментари Харесай

ООН призова за диплматическо решение за кризата в Ливан

Върховният представител на Организация на обединените нации по правата на индивида прикани във вторник всеки, който има въздействие в Близкия изток или другаде, да се стреми да предотврати всякаква по-нататъшна ескалация на враждебността сред Израел и Хизбула, като изрази паника от внезапната ескалация, предава " Ройтерс ".

Израелската войска заяви във вторник, че е блъснала десетки цели на Хизбула в Южен Ливан през нощта, ден откакто стартира вълна от въздушни удари против обекти на подкрепяната от Иран формация в най-смъртоносния ден в Ливан от десетилетия. Близо от региони на Южен Ливан.

" Върховният комисар на Организация на обединените нации Фолкер Тюрк приканва всички страни и участници с въздействие в района и отвън него да предотвратят по-нататъшна ескалация и да създадат всичко допустимо, с цел да обезпечат цялостно съблюдаване на интернационалното право ", сподели Равина Шамдасани, представител на Тюрк на брифинг в Женева.

" Методите и средствата за водене на война, които се употребяват, пораждат доста съществени опасения дали това е в сходство с интернационалното филантропично право ", добави тя.
 Агенция Франс Прес: Съединени американски щати не желаят израелска сухопътна интервенция в Ливан
Агенция Франс Прес: Съединени американски щати не желаят израелска сухопътна интервенция в Ливан

Опасения от разгръщане на спора

Попитана за известията, че Израел е предизвестил хората посредством телефонни известия преди ударите, тя сподели: " Независимо дали сте изпратили предизвестие и  казвате на цивилни да бягат, не е ОК по-късно да ударите тези региони, знаейки много добре, че въздействието върху цивилните ще бъде голямо... "

На същия брифинг за пресата Абдинасир Абубакар, чиновник на СЗО в Ливан, сподели, че някои лечебни заведения в страната са претъпкани от хилядите идващи ранени хора. Четирима здравни служащи са били убити в понеделник, добави той.

" Имаме някои доказателства и имаме някаква документи, която демонстрира, че н ай-малкото е имало офанзиви против здравни заведения, даже и против колите за спешна помощ ", сподели той на брифинга, осъждайки въздействието върху нежния здравен бранш на Ливан.
 Керемедчиев: Целта на Израел е ясна - война с Ливан
Керемедчиев: Целта на Израел е ясна - война с Ливан

По думите му е в ход подготовка за частична инвазия и сухопътна операция

Говорителят на Агенцията на Организация на обединените нации за бежанците Матю Солтмарш сподели, че се чака повече хора да изоставен домовете си и че организацията се стреми да откри нови убежища за разселените хора към Бейрут и долината Бекаа.

" Виждаме десетки хиляди разселени, само че чакаме тези числа да стартират да нарастват ", сподели той. " Ситуацията е извънредно тревожна. Много е безредно и ние вършим каквото можем, с цел да подкрепим държавното управление. "

" Хизбула " е поразила военно летище и отделение в Израел

Размяна на удари
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР