Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп

...
Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп
Коментари Харесай

Борел отпътува за Ливан, където ще обсъди напрежението, създадено от войната между Израел и Хамас

Върховният представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел отпътува през днешния ден за Ливан, като визитата му ще продължи до края на седмицата, заяви Европейската работа за външна активност.

Борел ще беседва с ръководителя на ливанския парламент, с министър-председателя, министъра на външните работи и с командващия на ливанските въоръжени сили. Върховният представител ще има диалози и с ръководителя на задачата и командващ силите на Организация на обединените нации в Ливан.

В известието се прецизира, че Борел ще разиска със събеседниците си ситуацията, обвързвана с Газа и въздействието върху района след нападението на " Хамас " против Израел през октомври предходната година. Отбелязва се, че той ще упорства за отбягване на в допълнение утежняване на ситуацията и за поддържане на потока от обезпечаваната филантропична помощ. Отчита се, че Европейски Съюз усили четири пъти филантропичните доставки за палестинците, до 100 милиона евро, написа Българска телеграфна агенция.

Борел ще призове за прогрес в дипломатическите старания с районните водачи за основаване на условия за реализиране на обективен и дълготраен мир в района, в това число сред Израел и палестинците, се прибавя в известието.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР