Върховният лидер на Иран аятолах участва днес в първата си

...
Върховният лидер на Иран аятолах участва днес в първата си
Коментари Харесай

Върховният лидер на Иран се появи за пръв път публично след тръгналите слухове, че е болен

Върховният водач на Иран аятолах взе участие през днешния ден в първата си обществена демонстрация, откогато се появиха клюки за влошеното му здравословно положение, оповестиха ирански държавни медии, представени от Българска телеграфна агенция.

Хаменей се срещна с уредници на събития за отбелязване на наближаващата първа годишнина от убийството на високопоставения боен пълководец военачалник Касем Солеймани. Той беше погубен на 3 януари при американска офанзива с дрон в Ирак.

За срещата осведомиха държавната телевизия ИРИБ, формалната осведомителна организация ИРНА и още няколко ирански медии. Хаменей е споделил пред родственици на Солеймани, че за убийството на генерала безусловно ще бъде отмъстено и това е народен дълг. А наличието на милиони хора на погребението му е било плесница за Съединени американски щати. Думите му са представени на уеб страницата на аятолаха.

На фотоси от срещата, също оповестени в уеб страницата на Хаменей, аятолахът е с маска, седнал в средата в огромно помещение с по няколко души от двете му страни в сходство с разпоредбите за обществена отдалеченост. Този месец в обществени медии потеглиха клюки, че здравето на 81-годишния Хаменей се влошавало.

Няколко медии оповестиха за тези клюки, базирайки се на туит на публицист на арабски, съгласно който Хаменей бил трансферирал функционалностите си на сина си по здравословни аргументи. Хаменей е висш водач от 1989 година и има окончателната дума по държавните въпроси. От години здравето му е обект на спекулации.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР