Върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменей назначи в събота

...
Върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменей назначи в събота
Коментари Харесай

Иран смени шефа на полицията на фона на протестите

Върховният водач на Иран аятолах Али Хаменей назначи в събота нов шеф на полицията след близо четири месеца митинги, провокирани от гибелта на 22-годишната локална кюрдка Махса Амини, задържана за погрешно носене на забрадката, съобщи БГНЕС.
Прочетете още
Хаменей, който има последната дума в политиката и е главнокомандващ на въоръжените сили на Иран, назначи военачалник Ахмад-Реза Радан на мястото на Хосейн Ащари, се споделя в изказване, оповестено на формалния уеб страница на водача. Той подреди също на полицията да " усъвършенства своите качества ", както и да " образова профилирани сили за разнообразни браншове на сигурността ".

Радан, роден през 1963 година, е бил заместник-шеф на полицията от 2008 до 2014 година, след което управлява Центъра за стратегически проучвания на полицията. И Радан, и Ащари стартират военната си кариера в мощния Корпус на гвардейците на ислямската гражданска война. Новият шеф на полицията беше глобен от Съединени американски щати през 2010 година, а по-късно и от Европейски Съюз, поради „ нарушавания на човешките права “ по отношение на митингите, последвали оспорваните президентски избори в Иран през 2009 година

В изказването за назначението на новия полицейски шеф Хаменей изрази " признателност и удовлетворение " от осемгодишната работа на Ащари. Иранските управляващи разказват актуалните национални митинги като " протести " и споделят, че стотици хора, в това число членове на силите за сигурност, са били убити и хиляди задържани.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР