Върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменей бе начело на

...
Върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменей бе начело на
Коментари Харесай

Милиони се сбогуваха със Солеймани, аятолах Хаменей се помоли над ковчега му

Върховният водач на Иран аятолах Али Хаменей бе отпред на днешната траурна молитва в Техеран в памет на убития ирански военачалник Касем Солеймани при американски въздушен удар в Ирак, предадoха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Аятолах Хаменей се помоли над ковчезите на Солеймани и други убити при нападението, лишило живота на високопоставения военачалник. По време на молитвата Хаменей мощно се разчувства, правеше паузи и се просълзи.

Огромно голям брой иранци (милиони съгласно иранските държавни медии) се събраха в Техеран, с цел да се сбогуват с ръководителя на елитните ирански сили Ал Кудс. Чуваха се възгласи " Смърт на Америка ".
Съдейки по предаваните по малкия екран фрагменти, това наподобява е най-голямото голям брой, което се е събирало в Техеран от погребението на създателя на Ислямската република, аятолах Рухола Хомейни през 1989 година, отбелязва Ройтерс.

Много иранци считат Солеймани, който бе деец от осемгодишната война с Ирак, за народен воин. Той бе възприеман от мнозина като втория най-могъщ човек в Иран след аятолах Хаменей. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР