Върховният лидер на Иран Али Хаменей в реч в четвъртък

...
Върховният лидер на Иран Али Хаменей в реч в четвъртък
Коментари Харесай

Хаменей: Коронавирусът не трябва да разсейва от вражески заговори

Върховният водач на Иран Али Хаменей в тирада в четвъртък съобщи, че коронавирусът не би трябвало да разсейва от " вражеските заприказва ". " Световната надменност е зложелател на правилото на Ислямската република. Това, което някои си мислят - че няма да бъдат враждебни, в случай че ние не проявим неприязън - не е постоянна преценка ", изяснява той, представен от " Радио Фарда ".

" Световна надменност " в жаргона на Ислямската република това са Съединени американски щати и Западна Европа . Хаменей добави също, че пандемията е " дребен проблем " спрямо другите несгоди, които Иран и светът са претърпели преди .

" В историята на човечеството рядко е имало епоха, когато човечеството се е нуждаело от избавител толкоз, колкото през днешния ден, без значение дали умишлено или подсъзнателно. Коронавирусът провокира пандемия и е тест за целия свят, както за държавните управления, по този начин и нациите ", добави той.

" Всеки би трябвало да съблюдава напътствията на Националния комитет за битка с ковид. Дори религиозните събори се анулират в Иран , което е невиждано в нашата история . Но това е неизбежно ", изясни Хаменей.

Иранското религиозна общественост стачкува съществено против закриването на светилища и джамии в по-ранните дни на огнището. За първи път в историята на Ислямска република фамозната джамия Джамкаран край Кум е затворена за поклонници тази година.

" Ще бъдем лишени от обществени събирания през месец Рамадан ", сподели Хаменей по време на речта си, отбелязваща раждането на имам Махди. Хаменей прикани шиитите да се молят по домовете си по време на Рамадан. Шиитите нормално се молят общо, изключително по време на Рамадан, а общностите споделят храна и се поздравяват всяка вечер.
 Съединени американски щати блокира $5 милиарда, отпускни от МВФ на Иран за битка с ковид Обновена
Съединени американски щати блокира $5 милиарда, отпускни от МВФ на Иран за битка с ковид

Вярва, че Иран има задоволително от петрол и газ и ще ги употребява за друго
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР