Върховният комисариат на ООН за бежанците установи в доклад, че

...
Върховният комисариат на ООН за бежанците установи в доклад, че
Коментари Харесай

ООН: Трафикът на хора през Средиземно море става все по-рисков

Върховният комисариат на Организация на обединените нации за бежанците откри в отчет, че трафикантите на хора поемат все по-големи опасности при прехвърлянето на мигранти от Северна Африка към Европа. Либийската брегова защита прехваща от ден на ден лодки с мигранти и това ускорява вероятността тези хора да умрат при пътуването през Средиземно море, съобщи Асошиейтед прес.

Това е едно от главните изводи в новия отчет на ВКБООН за мигрантския поток към Европа, озаглавен "Отчаяни пътувания ". Макар общият брой прекосявания на морето и на смъртните случаи да е понижен спрямо последните години, пътуването е по-смъртоносно в процентно изражение за тези, дръзнали да го подхващат.

Миналата година 2276 души са починали при опит да прекосят морето, което прави по един смъртен случай на всеки 42 души, съумели да стигнат до Европа.

Тази година са починали 1095 души или един на всеки 18 пристигнали. През юни съотношението е един умрял на всеки седем пристигнали.

"Причината трафикът да става по-смъртоносен е, че трафикантите поемат от ден на ден опасности, тъй като либийската брегова защита упражнява по-силен надзор ", показва в отчета Венсан Коштел, специфичен делегат на ВКБООН за централното Средиземноморие. "Те се пробват да понижат разноските. За тях става все по-скъпо да държат хора в хранилища като пленници ", прибавя Той.

Либийските управляващи са засекли или избавили 18 400 души сред август предходната година и юли тази година или с 38 % повече от същия интервал на 2016-2017 година Пристигналите по море от Либия в Европа са намалели с 82 на 100 за същия интервал до 32 800, сочи отчетът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР