Върховният комисар по външната политика на Европейския съюз отхвърли предположенията,

...
Върховният комисар по външната политика на Европейския съюз отхвърли предположенията,
Коментари Харесай

Борел: Турция не изнася за Русия стоки от ЕС в нарушение на санкциите

Върховният комисар по външната политика на Европейския съюз отхвърли догатките, че Европейски Съюз изнася санкционни артикули за Русия посредством Турция.

Жозеп Борел разяснява тематиката в отговор на въпроси от депутати пред Общото заседание на Европейския парламент, което се организира в Страсбург, Франция.

След въпрос на испанския евродепутат Антони Комин дали Турция е помогнала на Русия да заобиколи глобите, като ѝ е продавала артикули от Европейски Съюз, и какво ще направи Брюксел по този въпрос, Борел заяви съобщи, че е разискал въпроса с турския външен министър Мевлют Чавушоглу в Обединените арабски емирства преди към две седмици.

" Чавушоглу ми даде информация за вноса на Турция от Европейски Съюз и за износа на страната за Русия, която демонстрира забележителен размер на износа на Турция за Русия ", сподели той.

" Въпреки това не се следи доста нарастване на вноса на Турция от Европейски Съюз ", добави той.

" Така че съгласно статистическите данни, които получих, не наподобява правдоподобна теорията, че Европейски Съюз е основал триъгълник за експорт към Русия през Турция ".

Като напомни, че Турция не е солидарна с Европейски Съюз във връзка с глобите против Русия, Борел сподели: " Това е доста значимо: бихме желали Турция да се солидаризира с нас, тъй като е в Митническия съюз. Но аз държа на статистическите данни, които ми даде Чавушоглу ". /БГНЕС, Анадолска агенция
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР