Върховният комисар на ООН за правата на човека Мишел Бачелет

...
Върховният комисар на ООН за правата на човека Мишел Бачелет
Коментари Харесай

ООН призова за диалог във Венецуела

Върховният комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида Мишел Бачелет прикани венецуелското държавно управление и опозицията да загърбят дълбоките си политически разлики и да стартират разговор, с който да сложат завършек на филантропичната рецесия в страната, заяви AP.

Бачелет направи това изказване на конференция в Каракас в края на тридневното си посещаване във Венецуела, по време на което се срещна поотделно с водача на опозицията Хуан Гуайдо и президента Николас Мадуро. Бачелет, която е някогашен президент на Чили, изброи дълъг лист от влошаващи се обществени знаци. Тя си напомни и срещите, които е имала с жертви на мъчения и близки на починали в ръцете на вилнеещи маскирани членове на силите за сигурност. Бачелет прикани държавното управление да освободи всички затворени поради " упражняването на техните цивилен и политически права по кротичък метод ".

Тя обаче описа и за срещата си с майката на последовател на държавното управление, който бил изгорял жив от навалица опозиционни стачкуващи, и изрази безпокойствие, че американските петролни наказания в поддръжка на Гуайдо " усилват и задълбочават съществуващата отпреди икономическа рецесия ". Бачелет приветства решението на Мадуро да предложения двама представители на службата на Върховния комисар по правата на индивида да обитават трайно в страната, с цел да могат по-лесно да поучават държавното управление и да наблюдават за нарушавания, което тя се надява да бъде първа стъпка към определяне на непрекъснат офис на службата ѝ в страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР