Върховният комисар на ООН за човешките права призова Илън Мъск

...
Върховният комисар на ООН за човешките права призова Илън Мъск
Коментари Харесай

ООН призова Илън Мъск да гарантира спазване на човешките права от Twitter

Върховният комисар на Организация на обединените нации за човешките права прикани Илън Мъск да подсигурява, че правата на хората ще бъдат взети под внимание при ръководството на Twitter. В отворено писмо до американския милиардер се показва, че обществената мрежа " е част от световна гражданска война, която е преобразила метода, по който поддържаме връзка ".

Коментарът на Организация на обединените нации идва дни след оповестеното редуциране на близо 50% от чиновниците на компанията.

Според Мъск повода за това е, че Twitter губи по 4 млн. $ дневно. Част от персонала обаче заведе колективен иск против работодателя си. 

На този декор основателят на Twitter - Джак Дорси, който напусна поста на основен изпълнителен шеф предходната година, се извини за бързото разгръщане на компанията. А някогашният вицепрезидент - Брус Дейзли, разяснява, че Мъск " не знае какво прави ".

Междувременно стана ясно, че платформата ще таксува с 8 $ потребителите със синя значка, която удостоверява достоверността на сметките в Twitter. Тази алтернатива всекидневно се употребява от звезди, държавни институции и политици.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР