Върховният комисар на ООН за човешките права Мишел Бачелет няма

...
Върховният комисар на ООН за човешките права Мишел Бачелет няма
Коментари Харесай

Мишел Бачелет се отказва от втори мандат като върховен комисар на ООН за човешките права

Върховният комисар на Организация на обединените нации за човешките права Мишел Бачелет няма да се кандидатира за нов четиригодишен мандат след приключването на сегашния, който беше засенчен от рецензии поради дейностите ѝ по отношение на ситуацията на уйгурите и други мюсюлмански малцинства в провинция Синцзян в Китай, оповестява " Асошиейтед прес ".

70-годишната Тя разгласи решението си в речта си на откриването на сесията на Съвета на Организация на обединените нации по човешките права, уточнявайки, че това е последното ѝ изявление пред 47-членния орган.

Информацията за отдръпването на някогашния президент на Чили от сегашния й пост след приключването на мандата й на 31 август бе доказана и от представител на нейния офис.

Наскоро генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, който избира висшия комисар по правата на индивида, съобщи, че продължава да поддържа Бачелет, откакто тя беше упрекната от Съединени американски щати и други страни . Критиците на Бачелет настояват, че по време на визитата й в Китай предишния месец тя не е подхванала задоволително дейности против хипотетичните нарушавания на човешките права на уйгурите в Синцзян. По време на това посещаване Бачелет беседва с китайския президент Си Цзинпин и с други висши представители на китайските управляващи.

По отношение на ситуцията в Русия Бачелет е заявявала, че случайните арести на " огромен брой " протестиращи против войната на президента Владимир Путин в Украйна са " тревожни " . Тя изрази угриженост по отношение на увеличението на цензурата и рестриктивните мерки върху самостоятелните медии в Русия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР