Върховният комисар на ООН по правата на човека Зейд Раад

...
Върховният комисар на ООН по правата на човека Зейд Раад
Коментари Харесай

ООН към Турция: Прекратете вече това извънредно положение

Върховният комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида Зейд Раад ал Хюсеин изиска от Турция да не удължава за извършен път в края на този месец периода на изключителното състояние в страната, осведоми електронното издание на вестник „ Джумхуриет”.
Зейд Раад ал Хюсеин прикани държавното управление на Партията на справедливостта и развиването (ПСР) демонстрираната сензитивност и угриженост във връзка с правата на индивида на мюсюлмани в разнообразни места по света, да бъдат проявявани и по отношение на жителите вътре в Турция. Върховният комисар уточни, че в Турция съответна цел на офанзивите са групите, ангажирани и обединени в левите придвижвания и кюрдските проблеми, съобщи " Фокус ".
Според него предприеманите против тези групи ограничения са „ несъразмерни и произволни”. „ Има огромен брой задържани публицисти, съдии, представители на университетските среди, държавни чиновници, правозащитници; не престават всеобщите уволнения и особено наблюдаване на инакомислещите; под безсърдечен напън са свободата на волеизявления и за осведоменост вследствие на заканите и насилието”, показва още висшият комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида, представен от „ Джумхуриет”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР