Върховният комисар на ООН по правата на човека Мишел Бачелет

...
Върховният комисар на ООН по правата на човека Мишел Бачелет
Коментари Харесай

ООН призова за разследване на насилието по време на протестите в Хонконг

Върховният комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида Мишел Бачелет прикани да се организира без значение следствие на случаите с приложимост на мощ в хода на провежданите в Хонконг протестни акции, оповестяват Ройтерс и БГНЕС.

``
реклама

Тя съобщи, че е обезпокоена от високото равнище на принуждение, обвързвано с демонстрациите, както и от контузиите, получени от служители на реда, протестиращи и публицисти.

Според Бечелет, Хонконг би трябвало неотложно да организира „ резултатно, бързо, без значение и независимо ” следствие на актовете на принуждение, а всички виновни за това да бъдат изправени на подсъдимата пейка. „ Осъждам уверено деянията на принуждение от всяка от страните и приканвам всички реагиращи на демонстрациите, както и участниците в митингите да го вършат спокойно и без принуждение ”, добави още Бечелет.

По отношение на възбраната за носене на маски, висшият комисар съобщи, че маските не трябва да предизвикат насилия. Тя въпреки всичко прикани управляващите в Хонконг да не употребяват възбраната против избрани групи или за ограничение правото на независимост на събиране.

Вече няколко месеца в Хонконг не престават митингите, предизвикани от приемането на закон за екстрадицията. В петък беше въведена възбрана за носене на маски по време на митинги и други всеобщи прояви, което провокира нова вълна от неодобрение. От съображения за сигурност управляващите затвориха станциите на метрото в града.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР