Върховният комисар на ООН по правата на човека Мишел Бачелет

...
Върховният комисар на ООН по правата на човека Мишел Бачелет
Коментари Харесай

ООН осъди санкциите на САЩ срещу Венецуела

Върховният комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида Мишел Бачелет счита, че новите наказания на Съединени американски щати по отношение на Венецуела ще се отразят отрицателно на правата на жителите и може да задълбочат икономическата рецесия в страната. Позицията е публикувана от офиса на Бачелет в Женева, съобщи БГНЕС.
„ Според формалните данни, стопанската система на Венецуела се свила с 47,6% за интервала 2013-2018 година. Обезпокоена съм от това, че новите наказания ще лимитират още повече икономическата интензивност, деловите кръгове и финансовите институции ще прекратят всевъзможни покупко-продажби с държавното управление на страната, с цел да не рискуват наказания ”, съобщи висшият комисар.
Според нея, без значение, че новите наказания не засягат търговията с хранителни артикули, облекла и медикаменти, те могат за задълбочат рецесията за милиони елементарни венецуелци. Финансовите институции по целия свят, които има търговски връзки с държавните управления на Съединени американски щати и Венецуела, най-вероятно ще съблюдават изключителни ограничения.
Бачелет напомня, че икономическата рецесия във Венецуела стартира преди въвеждането на първите наказания. Независимо от това, глобите, въведени през август 2017 година и през януари 2019 година, задълбочиха последствията от рецесията и филантропичната обстановка в страната.
Мишел Бачелет акцентира, че има задоволително данни, които потвърждават, че широкомащабните едностранни наказания могат да лишат в последна сметка хората от съществени човешки права, в това число икономическите им права, както и правото на храна и здраве. Освен това съществува риск за препятстване на доставките с филантропична помощ за Венецуела, добави висшият комисар по правата на индивида.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР