Върховният комисар на ООН по правата на човека Фолкер Тюрк

...
Върховният комисар на ООН по правата на човека Фолкер Тюрк
Коментари Харесай

Върховният комисар на ООН по правата на човека призова Русия незабавно да прекрати нанасянето на удари в Украйна

Върховният комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида Фолкер Тюрк съобщи, че е " шокиран " от новата вълна смъртоносни съветски удари в Украйна, и прикани Москва да приключи " неотложно " тези набези, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Шокиран съм от новата серия широкомащабни координирани ракетни удари и удари с безпилотни самолети, при които съгласно Киев са починали минимум 18 души, се споделя в изказването на Тюрк. Той прикани Русия " неотложно да приключи тези набези в Украйна и да съблюдава интернационалните закони, регулиращи споровете ".

" Международното филантропично право категорично не разрешава нападенията, съзнателно ориентирани към цивилни обекти, както и безразборните удари, без значение от събитията ", сподели той. 

Тюрк означи, че съветските офанзиви са поразили необятен набор от гражданска инфраструктура, в това число жилищни здания, родилен дом, учебни заведения, детски градини, паркове, метростанция и търговски център, както и енергийна инфраструктура. 

Спасителните екипи към момента търсят хора, затрупани под руините на жилищни здания, добави Тюрк.

Украинската организация УНИАН заяви през днешния ден, че броят на убитите е повишен до 19. В същото време в Украйна е оповестена нова въздушна паника и в две области се чуват детонации, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР