Върховният комисар на ООН по правата на човека Фолкер Тюрк

...
Върховният комисар на ООН по правата на човека Фолкер Тюрк
Коментари Харесай

Върховният комисар на ООН по правата на човека пристига в Украйна

Върховният комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида Фолкер Тюрк ще стартира в неделя, 4 декември, четиридневното си посещаване в Украйна по покана на украинското държавно управление.

" Новият висш комисар, който беше назначен на този пост през септември, се чака да посети Киев и прилежащите райони, Харков, Изюм и Ужгород. Той също по този начин ще се срещне с национални и локални държавни чиновници и представители ", заяви " Гласът на Америка ".

Припомняме, че на 2 декември Независимата интернационална анкетна комисия на Организация на обединените нации за Украйна разгласява изказване за опустошителните последствия от войната върху украинските деца. Комисията също по този начин обърна внимание на унищожаването на гражданска инфраструктура, енергийни и транспортни мрежи.
 Организация на обединените нации проверява военни закононарушения ли са съветските удари по инфраструктурата на Украйна
Организация на обединените нации проверява военни закононарушения ли са съветските удари по инфраструктурата на Украйна

Комисия събира доказателства, които ще показа през март

Експертите на Организация на обединените нации припомнят, че гражданската инфраструктура е предпазена от интернационалното филантропично право, тъй че те " имат намерение да проучат в детайли този въпрос " и да показват отчет на Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида през март идната година.

Според Организация на обединените нации, 6557 цивилни са били убити и 10 074 са били ранени вследствие на  войната в Украйна. В същото време се отбелязва, че действителните цифри са доста по-високи, защото достъпът до зоната на бойните дейности е стеснен.

На 4 март Съветът на Организация на обединените нации по правата на индивида одобри резолюция " Ситуацията с правата на индивида в Украйна вследствие на съветската експанзия ". Съгласно документа Съветът сътвори Независима интернационална анкетна комисия за Украйна.

През октомври Комисията показа обстоен писмен отчет на Общото заседание на Организация на обединените нации, който записва огромен брой военни закононарушения, нарушавания на правата на индивида и интернационалното филантропично право, осъществени от съветски войски в Украйна.
 Организация на обединените нации: Сделката за експорт на зърно от Украйна е удължена Обновена
Организация на обединените нации: Сделката за експорт на зърно от Украйна е удължена

Гутериш приветства решението на страните по съглашението

Комисията се състои от трима души - Ерик Мьосе от Норвегия (председател), Ясминка Джумхур от Босна и Херцеговина и Пабло де Грайф от Колумбия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР