Върховният касационен съд (ВКС) потвърди присъдата срещу Марин Петров-Йончо за

...
Върховният касационен съд (ВКС) потвърди присъдата срещу Марин Петров-Йончо за
Коментари Харесай

ВКС потвърди 9 години затвор за стрелеца по сина на Киро Японеца

Върховният касационен съд (ВКС) удостовери присъдата против Марин Петров-Йончо за опит за ликвидиране на Януш Сотиров – наследник на Кирил Киров-Японеца.

Стрелецът по Януш Марин Петров влиза в пандиза за 9 година, оповестяват от Върховен касационен съд. Георги Петров, племенник на Японеца, е осъден условно като подстрекател.



С първоинстанционната присъда на Софийския градски съд (СГС) Марин Петров е приет за отговорен в това, че на 02.05.2015 година в кв. "Факултета ", в съучастничество като причинител с Георги Петров (подбудител), направил опит съзнателно да умъртви Януш Сотиров, прострелял го, при което, въпреки и да е довършено изпълнителното действие, не настъпили плануваните в закона и желани от подсъдимите общественоопасни последствия.



На Марин Петров е наложено наказване "лишаване от независимост " за период от 9 години. Подсъдимият е приет за отговорен и за държане на огнестрелно оръжие без съответно позволение, като му е наложено наказване "лишаване от независимост " за период от 3 години. Определено е едно общо наказване "лишаване от независимост " за период от 9 години. С присъдата на Софийски градски съд Георги Петров е приет за отговорен в това, че в съучастничество като подстрекател склонил съучастника си Марин Петров съзнателно да умъртви Януш Сотиров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР