Върховният касационен съд (ВКС) потвърди присъда на Пловдивския апелативен съд,

...
Върховният касационен съд (ВКС) потвърди присъда на Пловдивския апелативен съд,
Коментари Харесай

ВКС потвърди присъда от 4 години затвор за контрабанда на цигари в цистерна

Върховният касационен съд (ВКС) удостовери присъда на Пловдивския апелативен съд, наложена за контрабанда на цигари. Наказанието за П. Х. (51 г.) е 4 години отнемане от независимост и санкция от 50 000 лв., заяви Българска телеграфна агенция.

На 26 януари 2016 той е бил хванат на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Петко челник ", откакто с подправени документи пренесъл през границата от Гърция в България близо 310 000 кутии цигари без акцизен бандерол. В товарителницата е било записано, че с товарния автомобил с цистерна се транспортира въглероден диоксид. На процедура в цистерната са били открити скрити цигари на обща стойност 1 907 925 лв., прецизират от съда.

Хасковският областен съд е разгледал делото при кратко правосъдно разследване, като подсъдимият е признал обстоятелствата от обвинителния акт и е получил условна присъда от 3 години с 5 години изпитателен период и санкция от 25 000 лв., напомнят от съда.

В Пловдивския апелативен съд процесът е почнал след митинг на прокуратурата, която е останала недоволна от условното наказване. Със свое решение апелативните магистратите са отменили условната присъда и са осъдили П. Х. на 6 години отнемане от независимост. Заради приложената съкратена процедура наказването е редуцирано с една трета и е избрана присъда от 4 години затвор, като санкцията от 25 000 лв. е увеличена на 50 000 лв., се споделя в известието.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР