Върховният касационен съд (ВКС) окончателно постанови, че транссексуалните хора в

...
Върховният касационен съд (ВКС) окончателно постанови, че транссексуалните хора в
Коментари Харесай

ВКС окончателно: Съдът не може да променя пола

Върховният касационен съд (ВКС) дефинитивно постанови, че транссексуалните хора в България не могат юридически да сменят пола си. Решението е разделило съдиите от Гражданската гилдия на Върховен касационен съд - то е подкрепено от 28 висши съдии и е подписано с изключително мнение от 21. Мнозинството от висшите съдии стъпва върху определението на Конституционен съд отпреди две години, в което се споделя, че българското право схваща пола като нещо, което се дефинира с раждането и съществува единствено в смисъла на биологичен пол.
" Поздравления на Върховен касационен съд за решението съдът да не може да допусне смяна на пола ", написа водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова във Facebook.
" За нас, българите, децата и фамилията са полезност, а Конституцията на страната и върховенството на закона стоят над всичко ", съобщи Нинова.
" Чух доста обвинявания против Българска социалистическа партия и мен в частност, че тематиката не е значима и настояща. Ако е по този начин, за какво единствено преди дни Европейският парламент одобри резолюция, с която приканва страните членки незабавно да одобряват Истанбулската спогодба, както и опцията Съветът да я ратифицира от името на всички, въпреки и да не са съгласни ", възмути се Корнелия Нинова. >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР