Върховният касационен съд проведе заседание по делото срещу Кристиан Николов

...
Върховният касационен съд проведе заседание по делото срещу Кристиан Николов
Коментари Харесай

Кристиан Николов пред съда: Извинявам се от дъното на душата си. Моля се на Господ душата на Милен Цветков да почива в мир!

Върховният касационен съд организира съвещание по делото против Кристиан Николов за злополуката, при която почина журналистът Милен Цветков.

Прокуратурата изиска формата на виновност да се промени в „ възможен предумисъл “, а не „ по несъобразителност “, както и да се резервира размерът на наказването. Според прокурор Божидар Джамбазов присъдата на Софийския апелативен съд от 1 декември 2022 година от 9 години затвор и отнемане от право да ръководи МПС за период от 10 години, е обективна и би трябвало да се удостовери.

Защитата на подсъдимия съобщи, че делото би трябвало да се върне на втора инстанция поради процесуални нарушавания, свързани с определянето на специалистите, изготвяли експертизи и с метода на събиране на доказателства, съобщи Българска национална телевизия.

Съдебният състав ще се произнесе до месец.

„ Извинявам се от дъното на душата си! Моля се на Господ душата му да почива в мир! Моля за благосклонност при установяване на наказването, съобщи Николов пред съда.

„ След злополуката направих всичко допустимо да запазя живота му. След 19 април 2020 година моят живот не е същият, както и този на фамилията ми. Аз не съм самоубиец, нито ми е безразлично за човешкия живот, без значение дали за моя, за този на пасажерите, или другите водачи “, сподели още подсъдимия.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР