Върховният касационен съд потвърди присъдата от 17 години затвор на

...
Върховният касационен съд потвърди присъдата от 17 години затвор на
Коментари Харесай

Окончателно: 17 г. затвор за пловдивчанин, убил жена си за чаша ракия

Върховният касационен съд удостовери присъдата от 17 години затвор на пловдивчанина Николай Накев, който преби до гибел брачната половинка си Мария поради чаша ракия.

Убийството е осъществено на 28 юли 2021 година в дома им на „ Герлово “, припомня . 

Двамата били семейство от 2008 година. Опитвали се да имат дете посредством инвитро процедури, само че не се получавало. Мария  почнала да злоупотребява с алкохол и свадите, обидите и побоите станали всекидневие в фамилията. След корист с алкохол дамата обиждала и псувала Николай, а той ѝ посягал, като ползвал физическа мощ и й нанасял побои. Тя постоянно ходела на работа със синини по тялото.

Във съдбовната вечер Никой Накев пребил жена си с дървена летва от подматрачна рамка на спалнята , тъй като взела от ръцете му чаша с ракия и я изпила. Той престанал да нанася удари на дамата едвам когато видял, че по тялото й остават сини следи. След това си допил и задремал в кухнята, само че се събудил към среднощ, влезнал в спалнята и заварил Мария неподвижна, застанала в неестествена поза. Извикал помощ на телефон 112, само че пристигналия доктор единствено установил гибелта на потърпевшата.

Върховните съдии отхвърлят настояването на Накев за понижаване на присъдата с претекста, че наказването е несъмнено задоволително снизходително, с цел да може да се претендира по-нататъшното намаляване. Добрите характеристични данни на подсъдимия имат отсреща си опровергаващи обстоятелства, заради което те не могат да се възприемат изцяло безусловно. Непрекъснатата приложимост на алкохол и нанасянето на голям брой и непрекъснати побои не дават опция да се дефинира деецът като човек с безупречна характерност. Накев се е отнесъл с брутална безчовечност във връзка с дамата, с която е споделял фамилиарност, заради което не може да се одобри, че специфичната предварителна защита ще се осъществя безпроблемно и в къси периоди. По отношение на останалите членове на обществото единствено строгото наказване на такива прояви на домашно принуждение с съдбовен край би било дейно предизвестие и би имало възпиращо деяние, се споделя в решението на Върховен касационен съд. То е дефинитивно.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР