Върховният касационен съд потвърди доживотна присъда за килъра на на

...
Върховният касационен съд потвърди доживотна присъда за килъра на на
Коментари Харесай

Окончателно: Доживот за убиеца на Оги Лудия

Върховният касационен съд удостовери доживотна присъда за убиеца на на предприемача Огнян Харизанов – Оги Лудия, убит от Божидар Атанасов като глиган с ловна пушка.

Убийството е осъществено на 17 август 2007 година край хижа Здравец.

Решението е дефинитивно.

Делото бе върнато от Върховния касационен съд със съответните инструкции за разглеждане от втори състав на Пловдивския апелативен съд, който удостовери присъдата на първия.

Божидар Атанасов е наказан да заплати по 200 000 лв. за децата на Харизанов, а за дамата и родителите му – от по 150 000 лв.., ведно със законната рента от датата на увреждането, представляващи компенсации за претърпени неимуществени вреди от действието.

Убийството на Харизанов е с гладкоцевна ловна пушка „ Збрьовка Бърно “, модел ZH 301, без номер, която Атанасов нелегално е държал.

По това време той изтърпява присъда в Пловдивския затвор, само че е употребявал стартирането си в отпуск, с цел да се придвижи с пушката до вилата на Огнян Харизанов в местността Чернатица край хижа Здравец в Родопите.

Там, към среднощ на 17 август 2007, прикривайки се зад дърво, съумява да простреля жертвата с ловджийски патрон „ 13 нули “, 12-ти диаметър, предопределен за наедрял дивеч.

Самият Атанасов е наказан и за второ поръчково ликвидиране – това на митничаря Георги Дребчев, осъществено през 1999 година

Дребчев бе убит с револвер от Атанасов във входа на блока в Тракия, където е живял.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР