Върховният касационен съд потвърди 20-годишната присъда на подсъдим за убийство

...
Върховният касационен съд потвърди 20-годишната присъда на подсъдим за убийство
Коментари Харесай

Двама убити заради ромска вендета

Върховният касационен съд удостовери 20-годишната присъда на обвиняем за ликвидиране и опит за ликвидиране в Чирпан, оповестиха от Съдебната палата. Неговият внук пък е с доказана 8-годишна присъда. Намалено с две години е наказването единствено на сина на първия обвиняем, което става 15 години затвор, вместо 17. Става дума за двата враждуващи рода на Гагарините и на Мантите. Убитият и раненият са от рода на Мантите, а убийците са от Гагарините.

Гагарините са наказани от Старозагорския областен съд, само че апелират присъдите си пред Апелативен съд – Пловдив, а по-късно остават недоволни и от решението на последния. За това го апелират пред Върховния касационен съд, където митинг подава и прокуратурата.

На 7. 08. 2015 година тримата подсъдими от Гагарините отишли да пият кафе на центъра. В близкия сервиз за гуми дошъл съседът им, от рода на Мантите, с цел да си поправи скутера. Между двата рода имало остаряла омраза. Заради непрестанният тормоз на М. И.  от Мантите върху фамилията на Гагарините, те взели решение да го убият. В себе си бащата носел кама и два револвера, които има нелегално.

Щом видял М. И. да излиза от автомивката, през която се минавало, с цел да се стигне до сервиза, почнал да го преследва и да стреля по него. Синът му и внука му също се намесили. След като простреляли М. И. и той се свлякъл на земята, го намушкали с ножове. В този миг дядото, който също бил там, видял племенника на жертвата от Мантите, който станал очевидец на нападението. Извикал към роднините си и насочил вниманието към момчето. Те го подгонили като стреляли и по него. Свидетели от автомивката се обадили на тел. 112. Пристигналият на място медицински екип оказал помощ на раненото момче, като преди този момент установил гибелта на М. И.

Дядото също бил измежду обвинените, само че делото против него е било прекъснато, откакто на 12. 12. 2015 година синът на жертвата им М. И. след това го убива за възмездие.

Решението на Върховният касационен съд е дефинитивно.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР