Върховният касационен съд отмени вчера присъдата на петимата полицаи от

...
Върховният касационен съд отмени вчера присъдата на петимата полицаи от
Коментари Харесай

Освободиха петимата полицаи, осъдени за смъртта на Ангел Димитров - Чората

Върховният касационен съд анулира през вчерашния ден присъдата на петимата служители на реда от Благоевград, наказани за гибелта на Ангел Димитров - Чората. Той умря при полицейска акция на 10 ноември 2005 година в Благоевград. Късно нощес петимата служители на реда бяха освободени от пандиза в Бобов дол.

Заповедта на Върховен касационен съд за анулация на присъдата на петимата благоевградски служители на реда беше приведена в ход и малко след 22 ч нощес служителите на реда бяха освободени. На входа ги чакаха техните съпруги и родственици.
Иво Иванов: Този интервал за нас беше много непосилен, първо, че бяхме незаслужено наказано. Невинни хора да лежат в пандиза...нечовешко е! В момента съм доста разчувствуван и благополучен, благодаря ви!Георги Калинков: Това е справедливото решение!Мирослав Писов: Винаги сме призовавали цялата истина да излезе нескрито, всичко да излезе нескрито в това дело, да се разгласява в интернет, с цел да може всеки български жител да си направи преценката.
Благоевградските служители на реда бяха наказани на по 7 години затвор през април тази година и излежаха 8 месеца в Бобов дол до нощес, когато бяха освободени.

5-членният състав на Върховен касационен съд върна делото за ново разглеждане. То ще бъде гледано от нов състав на висшата инстанция.
 ​Върховният касационен съд възобнови делото за убийството на Чората ​Върховният касационен съд възобнови делото за убийството на Чората
С Решение №128/16.12.2019 година по наказателно дело № 513/2019 година петчленен състав на Върховния касационен съд (ВКС) анулира по реда на възобновяването Ре...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР