Върховният духовен водач на Иран аятолах Али Хаменей заяви днес,

...
Върховният духовен водач на Иран аятолах Али Хаменей заяви днес,
Коментари Харесай

Иран ще продължи да развива своята ракетна програма

Върховният нравствен лидер на Иран аятолах Али Хаменей съобщи през днешния ден, че неговата страна няма "да се подлъже " от предлагането на Доналд Тръмп за договаряния и няма да се откаже от своята ракетна стратегия, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Ройтерс и АП.

"Наскоро президентът на Съединени американски щати сподели, че Иран може да реализира развиване със сегашните си ръководители. Това значи, че те не желаят промяна на режима. Но този политически трик няма да подлъже иранските представители и иранския народ ", сподели Хаменей в тирада, излъчена по държавната телевизия. "Америка няма да може да откаже Иран от своя ракетен капацитет ", съобщи той на гала по случай 30-годишнината от гибелта на Великия аятолах Рухола Хомейни - създател на Ислямската република Иран.

Али Хаменей сподели още, че Иран ще продължи да се съпротивлява на "икономическия и политическия напън на врага ", без да посочва поименно Съединени американски щати. "Съпротивата има цена, само че да се предадеш пред врага има по-голяма цена ", добави аятолахът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР