Върховният административен съд вече окончателно дава правото на "Евролаб" да

...
Върховният административен съд вече окончателно дава правото на "Евролаб" да
Коментари Харесай

Съдебната битка с Евролаб 2011 навлиза в нова фаза

Върховният административен съд към този момент дефинитивно дава правото на "Евролаб " да разтоварва на границата

Границата е "превзета " и страната ще апелира решението против заповедта на компания "Евролаб 2011 " да освободи наетите пространства. Това съобщи пред министър председателят в оставка Кирил Петков.

Кой какво печели и губи досега в правосъдните борби по абсурда "Капитан Андреево "?

До месец май компанията наемател в пункт „ Капитан Андреево “ печелеше от две действия - товаро-разтоварване при всяка инспекция на храни против 489 лева за камион и проучвания на плодовете против пестициди в частна лаборатория против 420 лева на камион.

Държавата опита три неща - да приключи контракта за наем на компанията, да поеме разтоварването при инспекциите и да отнеме от компанията лабораторния надзор.

Засега съумя единствено в последното – да пренасочи проучванията на внасяните храни към националната лаборатория в София. По тъжба на компанията административният съд в София спря заповедта за освобождение на наетите парцели.

Отделно Върховният административен съд към този момент дефинитивно дава правото на "Евролаб " да разтоварва на границата. Вчера по този мотив шефът на компанията разгласи, че е спечелил значима борба в битката против "групата измамници, които ръководят страната ни ".

Зам.-министърът на земеделието Иван Христанов отговори, че борбата продължава.

„ За мен надалеч по-голям е въпросът каква е опасността за тези сред 270 и 400 млн. лв., които би трябвало да влизат в държавния бюджет и опасността за съществуването или отсъствието на пестициди в храните, които вечер даваме на децата си “, сподели Христанов.

С трето, още висящо дело, компанията се пробва да си върне и бизнеса с частната лаборатория. Там се твърди, че тя може да изследва по силата на заповед от 2012 година от тогавашния аграрни министър. Нареждането не е анулирано с нова заповед.

Все още не е ясно дали сегашния министър ще издаде такава, с цел да анулира документа на предшественика си. От ведомството дадоха обещание да отговорят след в детайли запознаване с новите правосъдни актове по трите каузи.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР