Върховният административен съд (ВАС) отказа да разгледа жалба на фирмата

...
Върховният административен съд (ВАС) отказа да разгледа жалба на фирмата
Коментари Харесай

Съдът отхвърли жалба срещу решението ГКПП „Капитан Андреево“ да е обект от национално значение

Върховният административен съд (ВАС) отхвърли да прегледа тъжба на компанията „ Евролаб 2011 “ ЕООД срещу решението на Министерския съвет да включи Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ в обектите от голяма важност на националната сигурност , оповестиха от Върховен административен съд.

Постановлението е признато на съображение член 41, ал.1 от Правилника за използване на закона за Държавната организация “Национална сигурност “. Съгласно наредбата, стратегически обекти и действия, които са от голяма важност за националната сигурност, се дефинират от Министерския съвет в обединен лист и тези обекти и действия са част от сериозната инфраструктура на страната , припомнят от Върховен административен съд.

Върховните магистрати одобряват, че решението на Министерски съвет е част от гарантирането на сигурността на страната. Според Административнопроцесуалния кодекс (АПК), този тип административни актове не подлежат на правосъдно обжалване . Следователно, жалбата на " Евролаб 2011 " ЕООД е процесуално неприемлива и не предстои на правосъдно обжалване, се споделя в решението на Върховен административен съд.

Процесуалната недопустимост на жалбата обуславя и процесуалната недопустимост на настояването за прекъсване на предварителното осъществяване, заради което също следва да бъде оставено без разглеждане. Определението по административно дело 10211 от 2022 година може да се апелира пред петчленен състав на Върховен административен съд.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР