Върховният административен съд (ВАС) остави в сила решението на долната

...
Върховният административен съд (ВАС) остави в сила решението на долната
Коментари Харесай

ВАС остави окончателно на поста му кмета на Аспарухово във Варна

Върховният административен съд (ВАС) остави в действие решението на долната инстанция - Админстративен съд - Варна, с което се удостоверява избора на районния кмет " Аспарухово " Ивайло Маринов. Жалба против решението на ЦИК бе подадена от претендентите за кметове Красен Серафимов и Сергей Христов.

Ивайло Маринов бе определен на първи тур от извършените локални избори на 29.10.2023 година

Върховните съдии споделят напълно претекстовете на първоинстанционния съд, с които е отказано наново броене на бюлетините във всички изборни секции на територията на регион " Аспарухово ".

Съдът отхвърля и възраженията, които се опират на видеонаблюдението, защото тези условия не могат да се отразят на законосъобразността на вота, откакто в протокола по чл.432 ИК липсват отразени възражения на членовете на СИК.

Върховен административен съд също по този начин удостоверява и че даже и всички недействителни гласове от секционните изборни комисии в регион Аспарухово, като се изключи СИК № 030605371, да бъдат счетени за действителни, без да са дадени за спечелилия претендент, то оповестеният за определен за кмет Ивайло Маринов още веднъж би спечелил избора по разпоредбите на член 452, алинея 3 от Изборния кодекс.

Решението на Върховен административен съд е дефинитивно.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР