Върховният административен съд (ВАС) окончателно разреши дострояването на небостъргача “Златен

...
Върховният административен съд (ВАС) окончателно разреши дострояването на небостъргача “Златен
Коментари Харесай

ВАС окончателно разреши дострояването на Златен век

Върховният административен съд (ВАС) дефинитивно позволи дострояването на небостъргача “Златен век” в столицата. Върховен административен съд остави в петък в действие решението на Административен съд София - град (АССГ), с което бе спряно издаването на заповед от страна на шефа на ДНСК Влади Калинов, която целеше преустановяване на строителството. Определението е дефинитивно, откри инспекция на Mediapool.

От претекстовете на Върховен административен съд излиза наяве, че съдът приема решението на АССГ, че прекъсването на градежа ще докара съществени финансови вреди на “Артекс”.

" Правилно АССГ е приел, че показаните доказателства за финансови вреди, които биха настъпили от следващо прекъсване на градежа, почнало с издаването на Констативен акт №СТ - 146/18.06.2021г. на ДНСК, несъмнено откриват и съществуването на обезпечителна потребност от прекъсване на административното произвеждане, с оглед експлицитните констатации в акта по отношение на валидността и периода на разрешението за градеж ", написа в претекстовете на съда.

В определението на АССГ бе, настъпили във времето от 15 април 2019 година до 15 май 2021 година поради прекъсването на градежа. В нея се показва, че те възлизат на 4 939 662 лв.. Наред с това неустойките към клиентите му при удължение на периода на строителството са за 2 567 024 лв., а пропуснатите изгоди от непродадени парцели, заради отказали се клиенти след издаване на заповедта са за 10 748 165.97 лева, сочат данните на сдружението.

В момента от постройката са издигнати 17 от 34 етажа. Шефът на ДНСК.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР