Върховният административен съд върна шансовете на Ахмед Доган и неговите

Върховният административен съд върна шансовете на Ахмед Доган и неговите ...

ВАС върна на Доган шанса да придобие пътя към летните сараи в “Росенец”


Върховният административен съд върна шансовете на Ахмед Доган и неговите представители да придобият собствеността върху пътя, който води до плажа край Росенец.
С това ВАС отмени решението на Бургаския административен съд, който в края на миналата година прекърши намерението на Доган общинският път край летните сараи да стане частен. Като аргумент магистратите посочиха, че няма правен интерес по казуса, информират от Mediapool.

През ноември административният съд в Бургас отхвърли искането на близките до почетния председател на ДПС фирми Хермес солар" и "Стрейтлайн". Двете дружества обжалваха решение на общинския съвет, с което местната власт се отказа да превърне пътя от общинска в частна собственост.

Като аргумент бургаският магистрат Яна Колева посочва, че се обжалва решение, което все още не е взето и жалбата няма предмет. Затова е и отхвърлена. Тъкмо обратното казват двете страни по делото – и общината, и дружествата твърдят, че решението за смяна на собствеността на пътя е оттеглено от общинския съвет.

По-висшата инстанция обаче не е съгласна. Магистратите посочват, че бургаската съдийка не е разбрала какво решение са взели общинарите и връща делото обратно.

Източник: fakti.bg