Върховният административен съд върна на работа бившият главен архитект на

...
Върховният административен съд върна на работа бившият главен архитект на
Коментари Харесай

ВАС върна на работа бившия главен архитект на Варна Виктор Бузев

Върховният административен съд върна на работа някогашният основен проектант на Варна Виктор Бузев. Това излиза наяве от правосъдното решение, оповестено на 12 юни, научи Moreto.net.

Архитектът бе освободен от поста му от някогашния кмет на Варна Иван Портних поради преместваемите обекти към ресторант „ Хоризонт “.

На процедура решението на Върховен административен съд удостоверява решението на Варненски административен съд от преди няколко месеца, което също постанови, че архитектът би трябвало да бъде върнат на работа.

Община Варна би трябвало да поеме разноските по делото в размер на 1000 лв..

През април арх. Бузев съобщи пред медии, че е подготвен да се върне на работа и да оказва помощ на новото ръководство.

Тогава той съобщи, че в случай че Върховен административен съд отсъди в негова изгода, счита да извърши правосъдното решение.

„ Смятам да извърша решението на Върховен административен съд и да бъде възобновен на работа, да се върна в Община Варна да оказвам помощ на новото ръководство. Определено Варна има потребност от експерт, който да възобнови работата. Разбирам сътрудниците и новото ръководство, че към момента са в изследователски интервал да открият какви са проблемите на града. Смятам, че мога да съм им потребен с информация и като експерт. Ако реализираме съглашение във връзка с моите условия да се върна на работа, може би ще остана за по – дълго време. Моята съществена концепция и предпочитание е да оказа помощ в организирането, когато това се наложи, на конкурс за нов основен проектант на града. Моето голямо предпочитание е, в случай че юридически е допустимо, да взема присъединяване в журито, защото не ми е безразлично кой ще поеме тази позиция и най – към този момент приемствеността, която държа да има. Има стартирани планове, които не могат да се случат в един мандат. Има неща, за които са нужни няколко мандата и такива, за които няма да стигне един живот, само че те са значими и би трябвало да се работи по тях. “, сподели преди месеци арх. Бузев.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР