Върховният административен съд потвърди окончателно решението на Административен съд Пловдив

...
Върховният административен съд потвърди окончателно решението на Административен съд Пловдив
Коментари Харесай

УМБАЛ „Св. Георги“ спечели делото за източване на Касата

Върховният административен съд удостовери дефинитивно решението на Административен съд Пловдив в интерес на УМБАЛ „ Свети Георги “ ЕАД – Пловдив, отхвърляйки жалбата на Националната здравноосигурителна каса за източване, оповестяват от болничното заведение.

От там напомнят, че мотив за делото беше осъществената инспекция от НЗОК в Клиниката по кардиохирургия на най-голямата болница в страната за неизвършени интервенции и други медицински действия на пациенти на лечебното заведение, регистрирани за възнаграждение към НЗОК по КП 116.

През април 2023 година проверяващият публицист от БТВ Медия Груп Тина Ивайлова показа на феновете видеорепортажи с пациенти на болничното заведение с изказванието, че са осъществени „ фиктивни интервенции ” в Клиниката по кардиохирургия. Лечебното заведение и клиниката бяха упрекнати в „ източване на бюджета на Националната здравноосигурителна каса в огромни размери ” с позоваване на осъществената по-рано инспекция на НЗОК. 

Проверката на здравната каса приключва с протокол за нарушавания и заповед за отчасти преустановяване на контракта по КП 116, а УМБАЛ „ Свети Георги ” подава тъжба пред Административния съд Пловдив против наложените наказания.

С решение от април 2023 година на Административния съд Пловдив заповедта е анулирана, а НЗОК е наказана да заплати разходи на лечебното заведение. От Касата е подадена тъжба против решението на първата инстанция до Върховен административен съд. Заключението на висшия съд е че касационната тъжба е неоснователна, като оставя в действие решението на Административния съд в Пловдив.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР