Върховният административен съд потвърди наложената от Регионалната инспекция по околната

...
Върховният административен съд потвърди наложената от Регионалната инспекция по околната
Коментари Харесай

ВАС потвърди наложената от РИОСВ мярка срещу централата в Труд

Върховният административен съд удостовери наложената от Регионалната ревизия по околната среда и водите - Пловдив насилствена административна мярка, с която през октомври предходната година беше спряна активността на Централата за произвеждане на електрическа сила от възобновими източници посредством косвено потребление на биомаса в пловдивското село Труд.

С окончателното си решение Върховен административен съд анулира решението на Административен съд – Пазарджик и отхвърля жалбата на сдружението против наложената мярка.

Най-тежката административна мярка беше наложена от екоинспекцията за попречване отрицателното влияние върху човешкото здраве заради разпространяването на миризми от индустриалната активност на предприятието и имаше необятен публичен отзив.

Срокът на деяние на ПАМ е до предприемане от страна на сдружението на нужните ограничения да не бъдат допускани при никакви условия миризми и газови излъчвания от процесите на предпазване на първични материали и течна секта от ферментационния артикул и след удостоверение от министъра на опазването на здравето, че липсва заплаха за здравето на хората.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР