Върховният административен съд отхвърли жалби на собственици на терени в

...
Върховният административен съд отхвърли жалби на собственици на терени в
Коментари Харесай

Съдът окончателно отхвърли жалбите срещу забраната на строежи в парка Бедечка

Върховният административен съд отхвърли тъжби на притежатели на терени в старозагорския парк " Бедечка " против решението на общинския съвет да забрани градежите в зелената територия. Магистратите са се произнесли дефинитивно по 11 каузи срещу мораториума върху строителството в парка като е оставил в действие решенията на Административния съд в Стара Загора по заведените каузи против наложената възбрана до изменението на общия и подробния устройствени проекти на парка. Това оповестиха от организацията " Запазете Бедечка " в понеделник.

Делата бяха заведени от хора с терени в парка и строителни компании. Преди месец новият общ организационен проект на парка (ОУП) бе признат от Общинския съвет на Стара Загора. Така над 300 декара действителна паркова територия бяха още веднъж отредени за парк, откакто години наред попадаха в проектите на града като леке за застрояване.

От " Запазете Бедечка " чакат нови нови опити за правосъдни обструкции, само че не считат, че това ще промени нещата, откакто има две решения на общинския съвет, решения на нарочна комисия, локален референдум и поредност цивилен акции, даващи явен знак, че застрояването на парка няма да бъде признато от поданици на града.

Кметът Живко Тодоров и ръководителят на Общинския съвет Таньо Брайков потвърдиха неотдавна, че стоят зад решенията на Общинския съвет за опазване на парка, и че те са законосъобразни.

Тече и прехвърлянето на военни парцели, с които да се заменят реституирани в зелената повърхност терени и да обезщетят техните притежатели.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР