Върховният административен съд отхвърли искане на Лукойл Нефтохим Бургас да

...
Върховният административен съд отхвърли искане на Лукойл Нефтохим Бургас да
Коментари Харесай

ВАС отхвърли иск на Лукойл да не плати едни 24 млн.лв.

Върховният административен съд отхвърли искане на " Лукойл Нефтохим Бургас " да не заплаща цялостния размер от начислените ѝ от страната за декември близо 70 млн. лева от разликата в цената на съветския недопечен нефт и тази на сорта " Брент ".

Според оповестеното през вчерашния ден решение на Върховен административен съд рафинерията би трябвало да заплати цялата сума , като съдът не смята, че въпросните начислени суми ще причинят на сдружението забележителна и мъчно поправима щета в тази размер, както се твърди в жалбата на " Лукойл Нефтохим ". Според рафинерията, в случай че заплати желаните в допълнение средства, ще ѝ бъдат нанесени стопански вреди и желае да се спре осъществяването на заповедта.

Става въпрос за заповедта на министъра на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов от 15 януари, с която се дефинира размерът на средствата за разликата в цените на двата типа вид, дължими от рафинерията за декември 2023 година а и са планувани за транспортни обезщетения от до 300 лева
 Обновена
" Лукойл " внесъл 25 млн. лв. по-малко във Фонд " Сигурност на електроенергийната система "

Направените вноски са в размер на 45 милиона лв.

Оказва се, че " Лукойл " и икономическото министерство са пресметнали разнообразни суми, като рафинерията е внесла предплатено пресметнатите от нея към 45 млн. лева Според изчисленията на Министерство на стопанската система дължимите суми са близо 70 млн. лева . и в този момент би трябвало да се доплати разликата от към 24.6 млн. лева

Икономическото министерство и петролната компания са употребявали разнообразни източници в своите изчисления за средномесечните цени на " Брент ".

" В случая отбраната на частния интерес на жалбоподателя не може да бъде опълчена на публичния интерес, защото актът охранява извънредно значими публични връзки ", написа в определението на Върховен административен съд.
 Сбогом на съветския нефт:
Сбогом на съветския нефт: " Лукойл " ще внася петрол от Казахстан, Ирак и Тунис

Опит за опазване на рафинерията в Бургас
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР