Върховният административен съд окончателно потвърди решението на Комисията за противодействие

...
Върховният административен съд окончателно потвърди решението на Комисията за противодействие
Коментари Харесай

КПКОНПИ спечели делото за конфликт на интереси срещу бившия кмет на Созопол Панайот Рейзи

Върховният административен съд дефинитивно удостовери решението на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) за открит спор на ползи на някогашния кмет на Община Созопол Панайот Рейзи, дружно с наложената глоба от 160 000 лева, оповестиха от комисията.

 

“Обжалваното решение е годно, възможно и вярно “, постановяват в претекстовете си висшите магистрати.

 

През 2021 година Антикорупционната комисия откри спор на ползи за някогашния кмет на Община Созопол Панайот Рейзи (мандат 2015 - 2019 г.).  Производството е почнало по сигнал за това, че като кмет Рейзи е разходвал общински средства в интерес на футболния клуб в града, напомня Българска телеграфна агенция.

 

В документално мнение пред комисията той е показал, че няма налице икономическа или политическа взаимозависимост сред него и спортния клуб, както и че не е получавал заплащане от участието си. Рейзи декларирал също, че дейностите му са въз основа на взети решения от Общинския съвет, които той, като кмет, няма право да не извърши.

 

В хода на инспекцията от КПКОНПИ е открито, че Панайот Рейзи е подписал персонално шест преводни нареждания за 155 000 лева Според комисията, събитието, че кметът е и член на Управителния съвет и представляващ футболния тим, постанова извода за съществуване на частен интерес по смисъла на закона за спор на ползи.

 

От КПКОНПИ допълват, че правосъдните инстанции са удостоверили обстоятелството, че Рейзи е подписвал платежни нареждания за финансирането с обществен запас на локалния футболен клуб, на който той самият е член на Управителния съвет и Председател на сдружението. Сумата, с която е ощетен общинският бюджет, е в размер на 155 000 лева. 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР