Върховният административен съд на австралиеца Джок Полфрийман да напуска България.

...
Върховният административен съд на австралиеца Джок Полфрийман да напуска България.
Коментари Харесай

Съдът отмени забраната Полфрийман да напуска България

Върховният административен съд на австралиеца Джок Полфрийман да напуща България. Той бе наказан на 20 години затвор за убийството на студента Андрей Монов през 2007 година Миналата година, откакто излежа 12 години.

Решението за освобождението му провокира скандал,, въпреки че решението на втората инстанция е дефинитивно. Върховният касационен съд.

След като напусна пандиза Полфрийман бе изместен в центъра за задържане на чужденци на Министерство на вътрешните работи в Бусманци. Впоследствие бе освободен и оттова като му бе наложена възбрана да напуща България. Тази заповед бе анулирана първо от административния съд в София, а в този момент – и от висшия съд.

Според правосъдното решение потребността от такава възбрана е отпаднала с предварителното освобождение на австралиеца.

" Следва да се уточни, че възбрана за овакантяване на Република България се постанова на чужденец, който е наказан с влезнала в действие присъда и не е изтърпял наложеното наказване отнемане от независимост. Видно от цитираната наредба, единственото законово съображение за използването на тази мярка е изтърпяването на присъда от получатела на мярката ", написа съдът.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР