Върховният административен съд касира кметските избори във врачанското село Лиляче.

...
Върховният административен съд касира кметските избори във врачанското село Лиляче.
Коментари Харесай

Касираха изборите в Лиляче: Селото ще избира нов кмет

Върховният административен съд касира кметските избори във врачанското село Лиляче. Причината - нарушавания в изборния развой.

С едвам два гласа претендентът на ГЕРБ Росен Петков завоюва пред съперника си Красимир Петров, повдигнат от МК „ Вътрешна македонска революционна организация – Разузнавателна служба на ФРГ (НДСВ, БСД – Евролевица, Консервативна България, БДФ) “ през есента на 2023 година

Още преди изборите, селото се прочу с над 140 души, дописани по сегашен адрес и с обвинявания в избирателен туризъм.

Още преди изборите, селото се прочу с над 140 души, дописани по сегашен адрес и с обвинявания в избирателен туризъм

„ Видя се, че има истина и истината съществува. Всички хора от селото са задоволени. Аз съм подкрепян от локални хора. Готови сме за новите избори, които предстоят “, сподели Красимир Петров от Вътрешна македонска революционна организация.

Вътрешна македонска революционна организация подава тъжба незабавно след изборите.

„ Ясно се видя в самото следствие, че бюлетините, оповестени за недействителни, в действителност са действителни, а резултатът е еднакъв. Влизали са външни хора в секцията по време на броенето. Крайно време е да се разбере, че избори по този метод не може да се печелят – с агитки и хора от други места “, акцентира Красимир Богданов, регионален ръководител на ВМРО-Враца.

След втори следващи локални избори в София изходът от конкуренцията за кмет на столицата ще бъде оспорен, стана ясно от думите на Ваня Григорова

„ Днес инцидентно минавах и видях, че екипът на bTV е тук. Не съм квалифициран. Напуснах партията ГЕРБ още през вчерашния ден, тъй като се усещам изкупителна жертва. Подал съм си оставката. Чувствам се репресиран от Вътрешна македонска революционна организация, тъй като лъжат хората, че съм записал непознати лица “, уточни отстраненият кмет Росен Петков.

„ Във вечерта на изборите Красимир Петров от Вътрешна македонска революционна организация се е подписал на протокола, че е склонен с изборния ден и няма несъгласие. Външните лица са били с уверение за представител и покровител “, добави той.

Петков акцентира, че ще се кандидатира още веднъж за кмет на село Лиляче, само че този път като самостоятелен претендент.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР