Върховния комисар на ООН за човешки права Зеид Раад ал

...
Върховния комисар на ООН за човешки права Зеид Раад ал
Коментари Харесай

ООН предупреди за възможни престъпления срещу човечеството във Венецуела


Върховния комисар на Организация на обединените нации за човешки права Зеид Раад ал Хюсеин изрази терзание за нарушаванията на човешките права във Венецуела и предизвести за вероятни „ закононарушения против човечеството “ в страната.

„ Моето следствие допуска, че има възможност да са осъществени закононарушения против човечеството “, уточни той при откриването на 36-то съвещание на Съвета за човешки права. Той също по този начин прикани за организирането на интернационално следствие.

Тежката политическа и икономическа рецесия, в която се намира латиноамериканската страна, докара до изострен дефицит на храна и лекарства, протести и апели за оставката на президента Николас Мадуро.

От април до юли по време на конфликти сред силите за сигурност и стачкуващи починаха 125 души.

„ Има действителна заплаха напрежението още да ескалира, като държавното управление смазва демократическите институции и сериозните гласове “, сподели Зеид.

По думите му следствието на неговата организация е открило широкомащабни „ каузи против опозиционни водачи, прибягване до арбитражни арестувания, непотребна приложимост на мощ и неприятно отношение към арестувани, които в някои случаи се равняват на изтезание “.

В края на предишния месец Зеид повтори някои терзания на интернационалната общественост, че Венецуела се движи към тирания, предупреждавайки, че демокрацията в страната е „ съвсем жива “, в случай че не и изцяло изчезнала, съобщи БГНЕС.

В днешното си изявление висшият комисар уточни, че поддържа концепцията за комисия, която да проверява случилото се, само че съобщи, че „ актуалният механизъм е несъответстващ “ и прикани за включването на интернационалната общественост. Зеид изиска от Съвета по човешките права да „ откри интернационално следствие на нарушаването на човешките права във Венецуела “.
Без да посочва съответно страната той също по този начин изиска съветът да обмисли „ потребността да изключи от този орган страните, забъркани в най-нечуваните случаи на нарушение на човешките права “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР