Върховната рада на Украйна трябва да има готовност да обяви

...
Върховната рада на Украйна трябва да има готовност да обяви
Коментари Харесай

Украйна обмисля въвеждане на извънредно положение заради мигрантите

Върховната рада на Украйна би трябвало да има подготвеност да разгласи изключително състояние в граничните области на страната поради мигрантската рецесия. Такъв апел насочи министърът на вътрешните работи Денис Монастирски в днешната си тирада пред Народното събрание.

Той посочи, че за момента обстановката на украинско-беларуската граница е постоянна и такава нужда не съществува.
Полша разгласи изключително състояние по границата с Беларус поради мигрантите
Полското държавно управление издаде заповед за оповестяване на изключително състояние в районите на границата с Беларус. Това заяви във вторник н...

„ Нашата задача е да спрем възможния поток от мигранти и да не ги допуснем на територията на Украйна ”, сподели министърът.

Експертите от вътрешното министерство са определили 10 уязвими сектора по границата с Беларус с обща дължина от 270 км и в този момент се правят действия по нейното подсилване.

Монастирски упрекна Русия за зародилата обстановка, като съобщи, че „ целият свят разбра, че рецесията е изкуствено основана и се управлява от специфичните служби от Русия ”, а по-нататък всичко зависи от реакциите на интернационалната общественост.

В сряда националната полиция на Украйна заяви, че елементи за бързо реагиране на националната армия са изпратени на западната граница, с цел да подсилят отбраната ѝ. Анонсирани бяха и огромни учения покрай граничещата с Беларус територия, в които вземат участие всички силови структури, силите на териториалната защита и публични формирования. Преди седмица вътрешният министър заяви, че границата на Украйна с Беларус ще бъде защитавана в допълнение от 8 500 военнослужещи от граничната работа, националната армия и полицията. Ще бъдат предоставени и 15 хеликоптера, които да оказват помощ да се предотврати проникването на мигранти на украинска територия.
Германия: Няма да се поддадем на натиска да приемем мигрантите от Беларус
Берлин упрекна Минск в разпространяването на " подправени вести " за мигрантите Германия няма да одобри мигрантите от Беларус. Външният мини...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР