Върховната Рада на Украйна прие нов закон, с който се

...
Върховната Рада на Украйна прие нов закон, с който се
Коментари Харесай

Украйна разреши медицинската марихуана

Върховната Рада на Украйна одобри нов закон, с който се легализира здравната марихуана, заяви Укринформ, като се базира на обява на депутата от партия " Глас " Ярослав Железняк в Телеграм.

Той заяви, че законът е бил признат с гласовете на 248 депутати.

Целта на документа е да разшири достъпа на пациентите до лекуване, основаващо се на здравна марихуана. Законът разрешава на военнослужещите, които страдат от посттравматичен стрес, тревога, както и болните от епилепсия или рак, да се лекуват със съответните лекарства.

Според закона създаването на нови наркотични или психоактивни субстанции от медицински канабис се възнамерява да бъде позволено единствено за медицински цели или за научноизследователски и научно-технически действия.

Здравните институции във всичките им форми на благосъстоятелност, както и независимите бизнесмени, които имат лиценз за здравна процедура, ще имат опция за покупка, превоз, предпазване, приложимост и заличаване на наркотични субстанции.

Дейностите, свързани с използването на наркотични субстанции, психоактивни субстанции и прекурсори в научноизследователската, научно-техническата и просветителната активност, ще бъдат позволени на юридически лица от всички форми на благосъстоятелност, в случай че имат лиценз за този тип активност по ред, избран от министерския съвет.

Лекарите ще имат право да предписват медикаменти с канабис. Подобни лекарства ще се дават единствено на пациенти, на които са предписани от доктор. Освен това, хората, които имат рецепта от доктор и документ, който удостоверява диагнозата, ще могат да влизат в Украйна или да напущат страната с дребни количества лекарства на основата на марихуана.

Законът ще влезе в действие шест месеца след обнародването му. Той беше импортиран за разглеждане на 13 юли тази година, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР