Върховната Рада на Украйна предупреди, че на територията на Чернобил

...
Върховната Рада на Украйна предупреди, че на територията на Чернобил
Коментари Харесай

Украйна: Пожари разнасят радиация около Чернобил

Върховната Рада на Украйна предизвести, че на територията на Чернобил горят най-малко 7 разнообразни пожара . Пожарите са видяни от сателитни фотоси на спътника Sentinel-2 на Европейската галактическа организация.

" Вероятно пожарът е зародил вследствие на бомбардировки от страна на Русия , да вземем за пример снаряд. Може и да е тенденциозен палеж ", се споделя в известието.

" Съгласно Класификационните знаци за изключителни обстановки критериите за пожар в зоната на изключване не би трябвало да надвишават размера от 0,05-0,2 кв. км, само че настоящото положение на зоната на пожара надвишава тези числа десетки пъти ".

Във връзка с пожарите радиационните опасности нарастват в радиус от 10 километра към атомната електроцентрала в Чернобил.

Към 08:00 часа на 22.03.2022 година не е записано изменение от естествените стойности на естествения гама декор на територията на България. 

Това оповестяват от Българската организация за нуклеарно контролиране , която разгласява всеки ден информация за стойностите за радиационната конюнктура в България и положението на нуклеарните уреди в Украйна. 

Няма информация за настъпила смяна в положението на нуклеарните уреди в Украйна, се споделя още в известието на АЯР .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР