Върховната рада на Украйна гласува днес за удължаване с една

...
Върховната рада на Украйна гласува днес за удължаване с една
Коментари Харесай

Украйна удължи действието на закона за специалния статут на Донбас

Върховната рада на Украйна гласоподава през днешния ден за удължение с една година на действието на закона, предоставящ лимитирано самоуправление на следените от сепаратистите източни региони на страната, съобщи " Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция.

Агенцията дефинира този ход като причина за реализиране на съглашение за споразумяване на избухналия преди повече от пет години и половина спор в Донбас.

Законът за специфичния статут на Донбас бе признат през октомври 2014 година и от този момент действието му бе продължено няколко пъти.

В поддръжка на решението през днешния ден гласоподаваха 320 депутати при нужни 226, заяви ТАСС.

В спора в Източна Украйна, избухнал през 2014 година, до момента бяха убити над 13 000 души. Подкрепяните от Русия сепаратисти управляват огромни елементи от територията на Украйна, което ускори най-голямата борба сред Изтока и Запада след края на Студената война, отбелязва " Ройтерс ".

В началото на седмицата съветският президент Владимир Путин и украинският му сътрудник Володимир Зеленски се съгласиха на цялостно преустановяване на огъня в Източна Украйна до края на 2019 година (повече четете тук).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР