Върховната касационна прокуратура (ВКП) е получила от ДАНС материалите по

...
Върховната касационна прокуратура (ВКП) е получила от ДАНС материалите по
Коментари Харесай

ДАНС e пратиla на Гешев документи за 28 приватизационни сделки

Върховната касационна прокуратура (ВКП) е получила от ДАНС материалите по общо 28 огромни приватизационни покупко-продажби, които са тествани от контраразузнаването от началото на годината. Засега няма отговор на въпроса за какво ДАНС се занимава с този въпрос, откакто цялото звено за битка с корупцията на организацията отиде в антикорупционната комисия (КПКОНПИ) под управлението на Сотир Цацаров.

“ДАНС стартира осъществяването на огромна инспекция на приватизационния развой в България. Предмет на инспекцията са подписаните приватизационни покупко-продажби и подхванатите дейности по реализирането на следприватизационния надзор “, се споделя в известието на прокуратурата.

В него няма и намек, че някой е направил закононарушение при приватизацията. Изброяват се само най-големите покупко-продажби.

Те са свързани с “Арсенал “ ЕАД, „ “Асарел – Медет “ ЕАД; „ Химко “ АД; „ Кремиковци “ АД; „ Нефтохим “ АД; „ Промет “ ЕООД; „ Соди “ ЕАД; „ Сомат “ ЕАД; Топлоелектрическа централа Бобов дол “; „ Елаците - Мед “ ЕАД, „ Параходство Български морски флот”; Плама “ АД; „ БТК “ ЕАД; „ Ремонт верижни машини “ ЕООД.

В момента прокурори от ВКП и Върховна административна прокуратура също правят разбор на тези покупко-продажби в три аспекта - наказателно-правен с оглед данни за осъществени закононарушения и опциите за наказателно гонене, гражданско-правен с оглед учредения за атакуване на покупко-продажбите заради пороци при сключването им и административно-правен с оглед учредения и благоприятни условия за оборване на управническите актове в хода на приватизационния развой.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР