Върховната касационна прокуратура е започнала проверка по повод думите на

...
Върховната касационна прокуратура е започнала проверка по повод думите на
Коментари Харесай

Прокуратурата започна проверка по изказване на Борисов за хора в парламента, замесени в наркотрафик

Върховната касационна прокуратура е почнала инспекция във връзка думите на премиера, че в Народното събрание има хора, които са забъркани в наркотрафик, заяви представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова.

Проверката е почнала по сигнал от Гражданско придвижване "Борец " и от придвижване "Възраждане ", до обяд през днешния ден сигнал от Българска социалистическа партия не е получаван, уточни Арнаудова. Тя посочи, че в случай че и от "Позитано 20 " изискат инспекция, то сигналът на Българска социалистическа партия ще бъде причислен към другите два.

По-рано през днешния ден от Българска социалистическа партия оповестиха, че са изпратили писмо до основния прокурор с искане да разпита премиера Бойко Борисов за изявлението му, че "...в Народното събрание не престават да стоят хора, които са забъркани с наркотрафик, хора, които са купували гласове, и то от пандизчии... ".

Миналата седмица, до момента в който правеше декларация от името на Българска социалистическа партия в Народното събрание във връзка това изявление на премиера, Корнелия Нинова бе изгонена от пленарна зала от тогавашния предедател на Народно събрание Димитър Главчев, а Българска социалистическа партия напусна Народното събрание. След среща с Бойко Борисов ден по-късно Глачев подаде оставка.

Скандал в Народното събрание, изгониха Нинова

Димитър Главчев подаде оставка като ръководител на Народното събрание

Депутатите от ГЕРБ Тома Биков и Маноил Манев показаха на брифинг в парламент изявления в медиите и информация от прокуратурата във връзка с депутати от Българска социалистическа партия, за които става въпрос в изявление на премиера.

Една от прочетените пуликации: "Арестуваха брат на народен представител от Българска социалистическа партия и наследник на шеф в КАТ. Групата се е занимавала най-вече с рекет. За водач е апетитен предприемачът Илия Стоилов, притежател на заведения и заложна къща в Русе, брат на депутата от Българска социалистическа партия Георги Стоилов “.

Биков посочи, че от ГЕРБ визирали този случай.

След брифинга той и Манев занесоха в стаята на ПГ на "БСП за България " разпечатка на медийните изявления и известията на прокуратурата.

В последните десетина дни сътрудниците от Българска социалистическа партия се държат много дезориентирано и за да спомогнем за осмислянето на някои информации, взехме решение да дадем конференция, изясни Биков.

Ако Българска социалистическа партия не са разбрали, ние сме подготвени и на следващия ден да дадем сходна конференция, с цел да могат да схванат кои са тези, които прокуратурата има поради, съобщи той.

"Ако са решили да носят отговорност за тези народни представители, да продължат да я носят. Ако са решили, че не могат да носят такава отговорност, да спрат да я носят, като ги изключат от парламентарната си група ", сподели Тома Биков. Ако те не схващат защо става въпрос, значи че в 80 % в случаите най-вероятно работят несъответстващо, добави той.

Маноил Манев изчете известие на прокуратурата от 12 юли 2017 година за привличане на депутата от Българска социалистическа партия Манол Генов като обвинен за пазаруване на гласове. Манев съобщи, че в свои изказвания водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова е подкрепила своя народен представител. "Оставям на медиите, на честната българска публицистика, на жителите да преценяват подкрепянето на един народен представител, упрекнат в пазаруване на гласове, най-тежкото съгласно мен политическо закононарушение, дали е морална мярка за хора, които желаят да си присвоят правото на морални стожери в този парламент ", разяснява той.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР