Върховната административна прокуратура (ВАП) изведнъж се сети да иска проверка

...
Върховната административна прокуратура (ВАП) изведнъж се сети да иска проверка
Коментари Харесай

Прокуратурата се сети за ЖП завода на Васил Божков

Върховната административна прокуратура (ВАП) внезапно се сети да желае инспекция на финансовото състояние на сдружението " БДЖ-Трансимпекс " АД. Мажоритарен акционер с 65% в сдружението е компанията " Трансимпекс ", която е благосъстоятелност на укриващия се в Дубай предприемач Васил Божков. Останалите акции са на държавната БДЖ.

Държавното обвиняване поискало и от кмета на София Йорданка Фандъкова да изясни какво е положението на към този момент съборения Локомотивно-вагонния цех в столицата. Интересното е, че Божков събори красивата остаряла постройка през ноември предходната година, а държавното обвиняване пита Фандъкова за това с 8 месеца забавяне.

В " БДЖ-Трансимпекс " държавната компания БДЖ взе участие с апортиран терен с повърхност от близо 50 декара и 33 здания с обща застроена повърхност 28 616 кв.м, както и машини, съоръжение, транспортни, средства, икономически инвентар и програмни артикули.

Прокуратурата желае от Министерство на превоза да ревизира дали докладите за финансовото и икономическото положение на сдружението дават отговор на законовите условия. На ревизия предстои и бизнес стратегия на " БДЖ-Трансимпекс " АД.

Сградата на Локомотивно-вагонния цех е издигната в края на ХІХ век като " Главна железопътна работилница " на Княжество България. Тя е пример на най-ранната индустриална архитектура в страната. Тя обаче не е била оповестена за монумент на културата и това предрешава ориста ѝ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР