Върховна касационна прокуратура изпрати писма чрез Министерство на правосъдието на

...
Върховна касационна прокуратура изпрати писма чрез Министерство на правосъдието на
Коментари Харесай

Прокуратурата поиска информация от САЩ по последния списък Магнитски

Върховна касационна прокуратура изпрати писма посредством Министерство на правораздаването на Република България до Департамента по правораздаване на Съединените американски щати с искане да ѝ бъде предоставена информацията, на която са учредени констатациите на способените американски управляващи във връзка с петима български жители.
Всичко по тематиката: Новите наказания " Магнитски " 97
Информацията е поискана по отношение на формирани инспекции след самосезиране от страна на Прокуратурата на Република България (ПРБ) във връзка оповестена информация на 10.02.2023 година на интернет страницата на посолството на Съединени американски щати в София за наложени наказания на български жители от Службата за надзор на задграничните активи (ОРАС) към Министерство на финансите на Съединени американски щати.

Именно оповестената от способените управляващи на Съединени американски щати информация е основанието за предприемане на дейности от страна на Прокуратура на Република България, според нейните пълномощия.

По преписките се прави инспекция с оглед събиране на данни за осъществени закононарушения от български жители по българския Наказателен кодекс. Ако бъдат открити данни за такива закононарушения, те биха попаднали в обсега на Конвенцията на Организация на обединените нации против корупцията. Информацията на способените американски управляващи би помогнала за изясняване на предмета на формираните инспекции и за вероятно бъдещо наказателно следствие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР