Върховна административна прокуратура (ВАП) отправи запитване до служебния министър на

...
Върховна административна прокуратура (ВАП) отправи запитване до служебния министър на
Коментари Харесай

ВАП пита здравния министър има ли правила за лечение на деца с COVID-19

Върховна административна прокуратура (ВАП) насочи питане до служебния министър на опазването на здравето Стойчо Кацаров за това дали има написани правила за банкет на деца с коронавирусна зараза в лечебни заведения и регламентирано ли е използването на щадящи проби в детски колективи, оповестиха от прокуратурата.

ВАП са изискали информация във връзка със " забележителното увеличение заболеваемостта от COVID-19 във възрастовата група 0-19 години ". От прокуратурата са отправили предложение към служебния министър да реши предприемане на дейности, свързани с организацията и успеваемостта на контрола на осъществяването и неизпълнението на заповеди за към този момент въведени противоепидемични ограничения.

Прокуратурата е поискала информация и за това дали има заповед за надзор на имунизационния развой - какво гласи тя и дали се извършва, респективно за установени нарушавания и ограничения за отстраняването им, както и за " издаване " на документи, без да е осъществена имунизация.

Държавното обвиняване пита още има ли наредба при положение на " пробив на имунизацията ", дали това се изследва и по какъв ред. Освен това, от ВАП желаят министърът да изпрати и информация дали се урежда осъществяване на разбор на аргументите на високата смъртност на болни с коронавирусна зараза в България, търсят ли се благоприятни условия за смяна на тази наклонност, а също и дали са регламентирани медицински практики за лекуване и банкет в лечебни заведения, както и дали има акт за инспекция дали жителите имат действително сложени ваксини.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР